Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

TOP 10 ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ





Ο μητρικός θηλασμός είναι φυσικός αλλά όχι πάντα απλός.
Η συμβουλή μου θα ήταν να ενημερωθείτε -οι εγκυμονούσες- πριν τη γέννηση του παιδιού σας έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν λάθη που μπορεί να αποβούν μοιραία. Όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) και όλες οι γυναίκες ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑ!!!!!

Εγώ θεωρούσα ότι, ως θηλαστικό....., είναι περασμένο στο DNA μου και με το που θα βάλω το μωρό στο στήθος θα αρχίσει να θηλάζει...... και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!!
Τραγικό λάθος η μάλλον αφέλεια να πω και σε συνδυασμό με την πιο απαράδεκτη μαία ever!!!, με οδήγησαν σε δύσκολο μονοπάτι, που όμως καταφέραμε και το διαβήκαμε.
Παραλίγο, με τις οδηγίες της μαίας, να σταματήσω τον θηλασμό πριν καν τον αρχίσω.
Ευτυχώς όμως που είμαι ολίγον πεισματάρα και θεωρώ πως υπάρχει λύση για όλα.
Έτσι το έψαξα και βρήκα τον σωστό τρόπο για να εδραιώσω τη γαλουχία μου και ιδού το αποτέλεσμα.....θηλάζουμε μέχρι και σήμερα ....και είμαστε 22 μηνών.
Μία απίστευτη διαδρομή, μία συγκλονιστική εμπειρία, ένα δώρο ζωής για μένα και την κόρη μου.

Παρακάτω δεν θα αναλύσω γιατί πρέπει να είναι η επιλογή κάθε μητέρας ο θηλασμός γιατί πιστεύω πως όλες ξέρουν πόσο καλός είναι και γι' αυτές αλλά και για τα παιδιά τους. Θα αναφερθώ περιληπτικά στα βήματα που θα  οδηγήσουν σε έναν επιτυχημένο θηλασμό, όσες τον έχουν επιλέξει.

TOP 10 Για έναν επιτυχημένο θηλασμό

  1. Υπομονή, Επιμονή και Ενημέρωση!!! Ενημερωθείτε πριν τη γέννα και προσπαθήστε τυχόν απορίες σας να τις απαντήσουν άνθρωποι με γνώση και εμπειρία πάνω στο θέμα.
  2. Βάλτε το μωρό στο στήθος σας αμέσως μόλις γεννηθεί!!! Αυτόματα θα αρπάξει τη θηλή και θα πιει το πρωτόγαλα. Πρωτόγνωρη αίσθηση και η απόλυτη ταύτιση μητέρας και βρέφους. Το μεγαλείο της φύσης!!! Ο θηλασμός θα είναι πολύ πιο εύκολος και για τους δυο σας μετά.Το πιο σημαντικό για αρχή είναι να πιάσει το μωρό σωστά τη θηλή. 
  3. Μην δώσετε μπιμπερό, ιδιαίτερα τις πρώτες 40 μέρες που εδραιώνεται ο θηλασμός.Ο τρόπος με τον οποίο το μωρό θηλάζει τη θηλή του μαστού είναι διαφορετική από αυτόν του μπιμπερό και μπορεί να το μπερδέψετε και να του προκαλέσετε σύγχυση.
  4. Αφήστε το μωρό στο στήθος σας όση ώρα θέλει και όποτε θέλει. Άλλωστε η παραγωγή γάλακτος οφείλετε στη ζήτηση του μωρού σας. Όσο πιο πολύ θηλάζει τόσο πιο πολύ γάλα παράγεται. Το γάλα παράγεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού!!!
  5. Δεν χρειάζεται να απολυμαίνεται η να πλένεται το στήθος σας συνέχεια. Το ξεπλένεται με λίγο νερό και βάζετε λίγο από το γάλα σας πάνω στις θηλές. Κάνει ότι και το σάλιο στα χείλη μας, τις απολυμαίνει. Αντίθετα θα πρέπει να πλένεται τα χέρια σας πολύ συχνά ιδιαίτερα όταν βγαίνετε από την τουαλέτα ή όταν γυρνάτε από εξωτερικές δουλειές.
  6. Κλείστε τα αυτιά σας σε όλους τους άσχετους,"καλοπροαίρετους" ξερόλες!!!! Ίσως και η σημαντικότερη συμβουλή!!! Ακολουθήστε το ένστικτο σας. Η φύση μας έχει φτιάξει..... εδώ και εκατοντάδες χρόνια για να γεννάμε και να ταΐζουμε τα μωρά μας......
  7. Θηλάζεται ...παντού!!! Δεν υπάρχει μέρος που να μη θήλασα..... τίποτα πιο εύκολο από το να βολτάρεις χωρίς τον "απαραίτητο" εξοπλισμό.....θερμός, μπιμπερό, εφεδρικό μπιμπερό, σκόνες..... Θηλάσαμε παντού ακόμα και σε κεντρικό καφέ της Γλυφάδας!!!! Τι πιο φυσικό από μία μάνα να θηλάζει το παιδί της.....
  8. Από τη στιγμή που θα εδραιωθεί η γαλουχία(συνήθως στις 40 μέρες), ο θηλασμός είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκολία για μία μητέρα. Ούτε προετοιμασία, ούτε σωστή θερμοκρασία, αποστειρώσεις, μεζούρες...κτλ. Απλά βγάζει το στήθος σου ....διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο...πάντα στην κατάλληλη θερμοκρασία!!!! 
  9. Να πίνετε πολλά νερά και να κοιμάστε αρκετά. Όποτε βρίσκεται χρόνο ακόμα και μέσα στην ημέρα.
  10. Αν για κάποιο λόγο θεωρείται πως κάτι δεν κάνετε σωστά απευθυνθείτε σε έμπειρες συμβούλους θηλασμού και όχι στη ....γειτονιά! Απευθυνθείτε στον Σύνδεσμο θηλασμού Ελλάδος (La Leche Leage Greece) όπου έμπειροι σύμβουλοι θηλασμού θα σας βοηθήσουν με κάθε σας δυσκολία και πρόβλημα ακόμα κι αν αυτό που χρειάζεστε είναι ψυχολογική στήριξη.
http://www.llli.org/docs/greece/greece.pdf

Και ένα δωράκι για το τέλος Η στάση για θηλασμό είναι ξαπλωμένη στο πλάι με το μωρό σας ξαπλωμένο παράλληλα να σας κοιτάει και να θηλάζει....!!!
    Χαλαρώστε και απολαύστε το.
    Τι πιο φυσικό από μια μάνα να θηλάζει το παιδί της?
    Μπορείτε αρκεί να το επιλέξετε.






    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου